Manual Fizica pentru clasa a 9-a - Cleopatra Gherbanovschi

Manual Fizica pentru clasa a 9-a - Cleopatra Gherbanovschi
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9789735688721
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 208
Categoria: Manuale Scolare

DESCRIERE

DESCRIERE

Manual Fizica clasa 9 Gherbanovschi

Manualul este aprobat prin Ordinul nr. 3886 din 24. 05. 2004,  in urma licitatiei organizate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, este realizat in conformitate cu programa analitica aprobata de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Ordinul nr. 3458 din 09. 03. 2004.

Manual Fizica Gherbanovschi clasa 9 a fost alcatuit de Cleopatra si Nicolae Gherbanovschi si publicat in 2010 de editura Niculescu ABC.

Manualul este structurat in 4 mari capitole, divizate la randul lor in subcapitole, care abordeaza tematica opticii geometrice, mecanica newtoniana si elementele de statica, intr-un limbaj adecvat si cu notiuni accesibile si adaptate la nivelul de cunostinte a elevilor de clasa a 9 a.

Din cuprins Manual Fizica clasa 9 Cleopatra Gherbanovschi

Capitolul 1, Optica geometrica, abordeaza temele despre Principiile optici geometrice, Reflexia si refractia luminii, dezvoltate mai apoi in aplicatii ale fenomenelor, Lentile subtiri. Sisteme de lentile, Ochiul. Vederea cromatica si Instrumente optice.

In Capitolul 2 sunt elaborate Principii si legi in mecanica newtoniana, dezvoltate in subcapitolele Miscare si repaus, care abordeaza teme precum viteza, acceleratia si cinematica punctului material, si  Principiile mecanicii si tipuri de forte, in care intalnim temele despre Transformarea Galilei, Legea atractiei universale si Miscari in camp gravitational.

In Capitolul 3 sunt dezvoltate Teoreme de variatie si legi de conservare in mecanica newtoniana, prin subcapitolele Lucrul mecanic. Puterea mecanica, Energia mecanica, Teorema variatiei impulsului mecanic si Legea conservarii impulsului.

In Capitolul 4 regasim tema Elemente de statica, cu subtemele Momentul fortei fata de un punct si Echilibrul mecanic al corpului sub actiunea fortelor, unde se ating probleme despre echilibrul unui corp sub actiunea unui sistem de forte paralele sau neparalele

La finalul fiecarei tematici din Cleopatra Gherbanovschi Manual Fizica clasa 9 exista o sectiune de Probleme propuse, pentru exersarea si fixarea cunostintelor dobandite pana in acel moment, si o sectiune de Determinari experimentale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0556 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.