Pereți albi - Tatiana Tolstaia
52,00 lei
55,00 lei (-5,45%)

Pereți albi - Tatiana Tolstaia

Pereți albi - Tatiana Tolstaia
-5,5%
Preț: 52,00 lei
55,00 lei (-5,45%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-44-0834-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 384
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

DESCRIERE

Pereți albi - Tatiana Tolstaia

 
Oh, în anii noștri cei din urmă...*
 
Dar noi nici nu am băgat de seamă, am uitat repede de Veronica, trecuserăm printr-o iarnă, o iarnă întreagă, o iarnă cu oreion și pojar, cu inundații și negi, și un pom de Crăciun aprins de zecile de mandarine puse pe crengi, iar părinții îmi făcuseră o haină de blană, pe care doamna din curte mi-a atins-o și a spus: „Muton.“
 
Iarna, muncitorii lipeau stele aurii de cerul negru și presărau diamante în curțile comunicante din periferia Petrogradului și, cățărându-se pe scări de văzduh înghețat până la ferestrele noastre, ne pregăteau surprizele pentru dimineață: cu pensule fine pictau coada argintie a Păsării de Foc**.
 
Și când tuturor li s-a făcut lehamite de iarnă, lumea a ple-cat din oraș în camioane, lopătând bordurile subțiri de zăpadă în pasajele subterane protejate de grilaje și împrăștiind prin parcuri un terci negru, parfumat și plin de semințe de flori galbene.
 
Și, pentru câteva zile, parcul a fost roz, pietros și zgomotos.Și de-acolo, dincolo de orizontul îndepărtat, surâzătoare și tunătoare, fluturându-și steagul pestriț, vara cea verde a venit în fugă, cu furnici și margarete. Unchiul Pașa a scăpat de câinele galben – l-a băgat într-un portbagaj și l-a dat uitării; a început din nou să primească chiriași la etajul al doilea – o femeie brună și stranie și nepoata ei grasă; și a invitat copii în casă și i-a servit cu dulceață.
 
Noi ne agățam de gard și ne uitam cum strania bunică des-chidea larg geamurile de la etajul al doilea în fiecare oră și cum, iluminată de romburile bălțate ale ferestrelor antice, striga:
 
– Vrei fursecuriculapte?
 
– Nu.
 
– Vrei la oliță?
 
– Nu? 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica

Created in 0.1721 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.